Astrid Works creative studio is het bedrijf van designer Astrid Kalmeijer.
Ik help ambitieuze creatieve ondernemers aan een professionele, goed vormgegeven en werkende website waardoor zij succesvoller zijn, meer klanten krijgen, hun omzet kunnen laten groeien en meer tijd overhouden voor hun belangrijkste bedrijfsactiviteiten. Door 25 jaar ervaring als designer weet ik als geen ander de vertaalslag te maken naar een onderscheidende website voor een creatief product of dienst.

Webdesign opleiding

Mijn opleiding tot WordPress Expert heb ik gevolgd bij GMI designschool in Amsterdam. Tevens volg ik regelmatig bijscholing om mijn kennis te verbreden en te verdiepen.

Design opleidingen en ervaring

Dat ik een opleiding in toegepast design zou gaan volgen stond bij mij al vroeg vast. Aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam heb ik de opleiding Modevormgeving & Illustratie gevolgd en afgerond met een BA, gevolgd door een Master Fashion aan de Domus Academy in Milaan Italie. Na deze master heb ik nog een periode in Italie als freelancer gewerkt o.a. als designer van POP swatches voor het bedrijf SWATCH©.

Na mijn periode in Italie volgt een lange tijd waarin ik werkzaam was voor het prachtige bedrijf Oilily in Alkmaar als designspecialist. Hierna ging ik aan de slag als designer bij het veel kleinere couturebedrijf van Monique Collignon in Amsterdam, waar ik mij richtte op de Pret a Porter collectie en de opdrachten voor bedrijfskleding.
In het ontwerpen en ontwikkelen van bedrijfskleding trok mij de duurzaamheid aan en het belang van een technisch fundament in het ontwerp. Bedrijfskleding dient immmers lang mee te gaan en de drager van de nodige gemakken en functionaliteiten te voorzien. Na het dienstverband bij  Monique Collignon ben ik verdergegaan als freelancer in Workwear en Corporate Fashion voor diverse opdrachtgevers.

Design, ambacht en ondernemerschap

Naast eerdergenoemde specialisaties ben ik in 2002 begonnen aan een parttime opleiding Goudsmid van de Vakschool Schoonhoven in Amsterdam. In de daaropvolgende jaren heb ik mij eerst als hobbyist bezig gehouden met het ambachtelijk vervaardigen van zilveren sieraden met edelstenen. In 2010 leidde dit tot de oprichting van mijn sieradenmerk Shabazi. Tevens was dit de start van mijn parttime-ondernemerschap. De verkoop van de sieraden heb ik in 2018 stopgezet om mij beter te kunnen te richten op mijn andere professionele activiteiten.

Missie

Mijn missie is het ontwerpen en ontwikkelen van een produkt, in overeenstemming met de wensen van de klant, dat niet alleen qua uitstraling en identiteit beantwoordt aan een visueel doel maar ook qua technische functionaliteit 100% voldoet. In het bereiken van de combinatie van beide kwaliteiten zie ik mijn uitdaging als ontwerper.

Wat kan ik voor je doen?

Mijn brede achtergrond op het gebied van design zorgt ervoor dat ik mij goed kan verplaatsen in de wensen van creatieve professionals uit diverse vakgebieden. Daar waar jouw vragen mijn vakgebied overstijgen kan ik een beroep doen op specialisten uit mijn netwerk of je daarmee in verbinding brengen.

Graag help ik d.m.v. het realiseren van een website die de identiteit van jouw bedrijf, product of dienst goed weergeeft. Een website die je helpt succesvoller te zijn, meer klanten te krijgen, jouw omzet kan laten groeien en zorgt dat je meer tijd overhoudt voor je belangrijkste bedrijfsactiviteiten.
Kom vooral eens vrijblijvend praten over de mogelijkheden.